Vranec Disan

350 ден

Берба 2022. . Се одликува со изразена рубин црвена боја, со дискретна арома на вишна, џем од сливи и цреша. Робустно, моќно и полно вино со меки и пријатни танини.

Се служи на температура од 16 до 18 степени. Помага во намалување на маснотиите во крвта, холестерол и триглицериди. Се препорачува со: пити, свинско месо и македонска тава. 13,3% алкохол. Серија од 1300 шишиња.

Share
Категорија: