Vranec Barrique

490 ден

Vranec Barrique суво црвено вино. Берба 2018. Зреено во македонско буре 4 месеци и во српско буре 8 месеци, или вкупно 12 месеци одлежано. 13.5% алкохол. Темно црвена рубин боја.

Се карактеризира со арома на зрела вишна, шумско овошје, со тонови на ванила и кафе кои ја заокружуваат комлетната полност на телото. Се служи со дивеч, печено свинско, и телешко месо на температура од 16-18 степени. Лимитирана серија 800 шишиња.

Share
Категорија: