Temjanika Gold

450 ден

Суво бело вино со жолта боја и зелени нијанси. Берба август 2022, мацерација 6 часа. Контролирана ферментација од 18 дена на температура од 13-14 степени. Одлежано во инокс цистерни 60 дена. Алкохол 12,5%.

Препорачана храна: свежи салати и бело месо. Се одликува со бујни цветни ароми на мандарина, темјанушка и круша. Лимитирана серија од 1200 шишиња. На здравје со вината на подрум ПОПОВИ.

Share
Категорија: