Chardonnay Smolnik

450 ден

Берба 2022. Ферментирано во инокс цистерна 25 дена на температура од 16 степени. Суво бело вино со изразена жолта боја и зелена нијанса. Се одликува со арома на диња, манго, круша и ванила. Виното има цитрусна свежина со изразена комплексност и долготраен послевкус.

Се препорачува да се комбинира со пасти, бело месо и одбрани сирења. Температура на послужување 9-13 степени. Алкохол 13.5%. Лимитирана количина од 1500 шишиња.

Share
Категорија: