Момина Солза – Станушина

400 ден

Виното Момина Солза е направено од единствената автохтона сорта на грозје во Македонија-Станушина. Се одликува со нежна розе боја со ароми на шумска јагода. Лесно и елегантно вино со мал процент на алкохо-11%. Лимитирана серија од 1000 шишиња.

Share
Категорија: