Chardonnay Smolnik (5 + 1 гратис)

1,500 ден

Пакет од 6 шишиња Chardonnay Smolnik + 1 гратис.

Берба 2019. Ферментирано во инокс цистерна 25 дена на температура од 16 степени. Суво бело вино со изразена жолта боја и зелена нијанса. Се одликува со арома на диња, манго, круша и ванила. Виното има цитрусна свежина со изразена комплексност и долготраен послевкус.

Се препорачува да се комбинира со пасти, бело месо и одбрани сирења. Температура на послужување 9-13 степени. Алкохол 15%. Лимитирана количина од 650 шишиња.

Share
Категорија: