Cabarne Sauvignon (5 + 1 гратис)

1,490 ден

Пакет од 5 шишиња Cabarne Sauvignon + 1 гратис.

Берба: септември 2019. Контролирана ферментација 15 дена на температура од 22-25 степени. Одлежува во инокс цистерни. Препорачана храна: црвени меса, дивеч, мисирка.

Се служи на температура од 18-20 степени. Алкохол 13,5%. Се одликува со рубин црвена боја, има интензивни ароми на ситнозрнесто овошје, зрела пиперка, вкус на зрела цреша, сува слива и нане. Лимитирана серија од 1000 шишиња.

Share
Категорија: